GOOGLE PLAY - SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYIN
E-ISBN : 978-625-7047-47-0
Baskı Sayısı: 1
Sayfa Sayısı: 334
Yayın Tarihi: Aralık 2020
Dili: Türkçe
Kitap Hakkında
Web 2.0 araçlarının gelişimi en çok eğitim materyallerinin üretiminde ve geliştirilmesinde katkı sağlamıştır. Özellikle bulut bilişimin gelişimi ve eğitimcilerin web 2.0 araçlarını kullanması öğretim metotlarında da yeni yöntemlerin üretilmesine katkı sağlamıştır. Web 2.0 araçlarını kullanılmasıyla ile öğretmenler etkileşimli materyal geliştirme becerilerini kazanacaklardır.
Web 3.0 araçları ise öğretmenlerin bilgiyi artık yönetir durumuna getirecektir. Bilen öğretmenden daha çok bilgiyi yöneten öğretmen rolüne kazanacaktır. Web 2.0 araçları materyali olan öğretmen üstün durumdayken web 3.0 da ise bilgiyi iyi yöneten öğretmen üstün duruma getirilecektir. Web 2.0 teknolojileri öğretmenlerin yaratıcı yönlerini geliştirdikleri materyallere yansıtacaktır. Web 3.0 da ise geliştirdikleri materyallerin bilgilerini sınıf yada öğretim ortamlarında yöneterek veya uygulayarak yapacaktır. Bilgini evrimi ve akıllı olması olarak tanımlanan bu sistemde ölçme ve değerlendirme araçlarını da değiştirecektir. Öğrencinin öğrenme stilleri daha bağımsız hale gelecektir. Web 2.0 ile geliştirilen öğrenme materyallerinde ölçme ve değerlendirme statik bir yapıdayken web 3.0 da bu olay dinamik bir ölçme araçları haline gelecektir.
Öğrenmenin sonucu ölçme ve değerlendirme ile olmaktadır. Burada ölçme ve değerlendirme genelde konu yada içerik sistemlerine göre sorgulanmaktadır. Oysaki web 3.0 ile öğrencinin bireysel öğrenme sitilleri devreye girecek ve ölçme ve değerlendirme dinamik başka ortamlar ile de sağlanacaktır. Bunu bir örnek ile açıklamak istersek; Coursera sisteminde Lineer denklem sistemlerini öğrenen bir öğrenci üniversitedeki derste o koundan muaf olabilecektir.
Biz bu çalışmada web 2.0 araçlarından sadece iki tanesini esas aldık. Burada bir kullanım kılavuzu hazırladık. Bunu seçerken de dünyada en çok kullanılan web 2.0 araçlarını seçtik. XERTE; Milli Eğitim Bakanlığı EBA sistemine entegre olarak çalıştığı için seçtik. H5P ise açık kaynak olarak ve ÖYS(Öğrenme Yönetim Sistemleri) sistemlerine entegre olduğu için seçtik. Bu çalışmada bana destek olan yazar arkadaşlarıma çok teşekkür ederiz.